Mötesplatser

Här finns många mötesplatser för gemenskap och sociala aktiviteter. En av dem är  Edeborg, där det arrangeras evenemang och föreställningar, samt mysiga caféer som lockar både lokalbefolkning och besökare. Bygdegårdar och föreningslokaler fungerar som viktiga samlingspunkter för olika aktiviteter och evenemang. Dessa platser bidrar till en stark gemenskap och ett aktivt föreningsliv.

Coop Nära

Coop har mycket generösa öppettider och möjlighet till att handla under obemannade tider, de är även ombud för post och apotek. Här är det svårt att inte träffa människor och hinna utbyta några meningar om vad som händer i livet.

Edeborg

En fin samlingslokal som drivs av Harads byaförening centralt i Harads. Edeborg är Haradsrevyns hemmalokal, plats för föreningsträffar, stora konferenser och föreläsningar, konserter, teater, möten och kalas.

Företagshotellet Tanken

En naturlig mötesplats i Svartlå där lokala företag har kontor, byns vävgrupp har sina vävstolar, skolan har syslöjd. Lokalerna nyttjas ibland också till tillfällig mottagning för andra företag inom exempelvis friskvård och hälsa, visning av varor och presentförsäljning.

Gulf

Gulf är Harads mittpunkt och många träffas här. De har till och med inrättat en kaffehörna där det mesta kan dryftas över en spontan kaffekopp.

Harads ungdomsgård

Harads ungdomsgård drivs av Edek och ligger på Edeborgsvägen 2. De anordnar aktiviteter för barn och ungdomar och på ungdomsgården finns PS5, datorer, biljard och mycket mer!

Kläppgården

Hembygdsmuseum som drivs av Hembygdsföreningen men också går att boka för privata arrangemang.

Servicepunkten

Mittemot Edeborg i centrala Harads ligger Servicepunkten som hjälper bybor och besökare med allt mellan himmel och jord, lokaluthyrning, nyhetsbrev till bygden och EDEKs projektledningskontor är bara några av verksamheterna som inryms här.

Vardagar mån-tors mellan kl 9 och 14 och fre kl 9 och 12 är det dropin för alla som har något att diskutera. Lokalen kan också nyttjas till möten kvällar och helger.

Simhallen

Här lär inte bara våra barn sig simma. Här har också olika simgrupper i alla åldrar aktiviteter, bastubad mm. I samma byggnad ligger Harads gymnastiksal som också kan bokas av grupper som vill träna, kompisgänget eller familjen som vill låta barnen rasa av sig med ett pass innebandy eller volleyboll. Även simhallen går att boka privat.

Sommarcafé

Laxholmen är bygdens välkända och välbesökta sommarcafé som serverar vida kända laxmackor i genuin kulturmiljö. Sedan ett par år tillbaka finns också ett litet gårdscafé i Lillån på älvens södra sida där det hålls kulturarrangemang sommartid och då och då våffelcafé även vintertid.

Storklinten

Under vintersäsongen är Storklinten en av bygdens stora mötesplatser där lokalbefolkning och tillresta skidåkare möts på afterwork, dagens lunch och aktiviteter i backarna. Här finns camping för husvagnar och stugor för uthyrning.

Treehotel

Treehotels restaurang, konferenslokal, spa och pizzakällare är även möjlig att boka för lokalbefolkningen.

Våra kyrkor

Svenska kyrkan är aktiv och central i Harads. Församlingen driver bl a mötesplatsen Klippan med secondhandförsäljning och aktiviteter för och med våra nysvenskar. I Svenska kyrkans regi sker också körsång, barnverksamhet mm. Församlingshemmet är en naturlig mötesplats som också kan bokas till andra typer av möten.

I Harads och Svartlå finns även aktiva missionsförsamlingar vars lokaler också fungerar som mötesplatser och används till allt från barnkalas till yoga.

Våra skolor

Skolorna är såklart också mötesplatser, även för andra verksamheter som kan hyra matsal, gymnastiksal m.m.

Vävstuga och snickeri

Vävstugan drivs av Hembygdsföreningen, snickeriet av PRO. Här finns vävstolar, snickerilokal, kunskap och gemenskap.